www.aboutmilan.com - Home | Contact | Sitemap 

Zoek hotels in Milaan

Hotel ico
Waar
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Beste Prijs Garantie!

Toegankelijkheid milaan


Milaan zou nog een stuk rolstoelvriendelijker kunnen zijn. Maar, vergeleken met andere Italiaanse steden is de situatie zo slecht nog niet. In het centrumgebied hebben de meeste stoepen een oprijstuk voor mensen in een rolstoel. Verder gebeurd het vrij weinig dat bestuurders hun auto pakkeren waar dat niet is toegestaan.  


Klik op de volgende links voor meer informatie over de toegankelijkheid in het openbaar vervoer, hotels en musea. Ontdek enkele toegankelijke routes door de stad:

Het Openbaar Vervoer


ATM (het belangrijkste transportbedrijf in Milaan, inclusief bussen, trams, en metro's) maakt sinds enige tijd gebruik van de 'low-floor' bussen, die voorzien zijn van de benodigheden om mensen in een rolstoel mee te kunnen nemen. Ook het ondergrondse metrosysteem is voorzien van liften en daardoor ook toegankelijk voor minder valide personen. Verschillende vervoersbedrijven in Milaan bieden ook een taxieservices aan voor minder valide mensen. Deze hebben busjes met een platform waarmee rolstoelen het busje ingereden kunnen worden.


Treinen

Milaan heeft twee belangrijke stations: Centraal Station (Piazza Duca d′Aosta) en Garibaldi Station (Porta Garibaldi). Het Italiaanse spoorwegennetwerk is goed voorzien om mensen met een hanicap te kunnen vervoeren. Meer dan 150 Italiaanse stations hebben een receptie voor gehandicapte reizigers en meer dan 900 Eurostar treinen hebben caoch voor hun. Wel moet deze service tenminste 24 uur van te voren geboekt worden. Centraal Station is het hoofdstation van de stad en zijn, net als de ticket office en wachtkamers, toegankelijk voor minder valide personen. Ook hebben te toiletten de nodige voorzieningen en is er een lift die de sporen met het ticket office verbindt. Ook het tweede station, Garibaldi Station, biedt assistentie service aan.
Voor meer informatie gaat u naar de officiële Trenitalia website.


Vliegvelden

Vliegvelden Linate en Malpensa zijn volledig toegankelijk voor gehandicapten en hebben ook in de toiletten de benodigde voorzieningen. Een receptie en een Assistentie Centrum voor gehandicapten, genaamd "Sala Amica", is op beide vluchthavens aanwezig.


Hotels


Er zijn verschillende toegankelijke hotels in Milaan. Over het algemeen kunnen alle hotels die ook voor gehandicapten toegankelijk zijn van te voren, ook online, al geboekt worden zonder daar extra geld of een borgsom voor te hoeven betalen.


Musea


Dome
Piazza del Duomo
- Toegankelijk.

Museum van de Dome
Piazza del Duomo, 14
Tel: +39-02860358
Werkuren: 09,30-12,30 / 15,00-18,00
Gesloten: Maandag, behalve in vakanties
- Toegankelijk

Pinacoteca van Brera
Via Brera, 28
Tel: +39-02722631
Werkuren: 09,00-17,30 (09,00-12,30)
Gesloten: Maandag
- Toegankelijk.

"Cenacolo" van Leonardo da Vinci
Piazza S. Maria delle Grazie, 2
Tel: +39-024987588
Werkuren: 08,00-13,45
Gesloten: maandag
- Toegankelijk.

Civic Museum van Hedendaagse Kunst (Contemporary Art)
Piazza Scala
Tel: +39-028053418
Werkuren: 09,00-12,00 / 14,00-18,00 (Tijdens de zomer op zondag 09,30-12,30 / 14,30-18,00)
- Toegankelijk.

La Scala Opera House Museum
Niet toegankelijk met rolstoel

Civic Gallery of the Modern Art
Via Palestro, 16
Tel: +39-0276002619
Working Hours: 09,30-17,30
Gesloten: maandag
- Toegankelijk. Toegang gratis.

Pinacoteca of the Sforzesco Castle
Piazza Castello
Tel: +39-0262083940
Werkuren: 09,30-17,30
Gesloten: maandag
- Toegankelijk. Toegang gratis.

National Museum of Science and Technology
Via S. Vittore, 21
Tel: +39-02485551
Werkuren: 09,30-17,00 (Sat and Holidays 09,30-18,30)
Gesloten op: Maandag, behalve tijdens vakanties
- Toegankelijk.

Civic Archaeological Museum
Corso Magenta, 15
Tel: +39-0286450011
Working Hours: 09,30-17,30
Closed on: Monday
- Toegankelijk, maar mensen in een rolstoel moeten vooraf contact opnemen met het museum.

Civic Museum of the Risorgimento
Via Borgonuovo, 23
Tel: +39-028693549
Werkuren: 09,30-17,30
Gesloten: maandag
- Toegankelijk. Toegang gratis.


"VIVERE MILANO"


Voor minder valide personen zijn de volgende zes historische, culturele en artistieken routes zeer aan te raden:

1. De eerste route gaat van Piazza del Duomo naar Piazza Missori, en dan weer terug naar Piazza del Duomo. Vanaf dit punt kunt u naar Via Arcivescovado, Piazza Fontana, Verziere, Via Festa del Perdono, Piazza San Nazaro in Brolo, Piazza Missori om uiteindelijk weer terug te komen op Piazza del Duomo. Langs deze route kunt u de vele wonderen van de stad zien, zoals: Sormani Andreani Paleis, de Kerk van San Pietro in Gessate, het Rechtspaleis, Rotunda van Besana, de Kerk van Santa Maria della Passione, Muziekacademie van Giuseppe Verdi, Prefecture, Isimbardi Paleis, Kerk van Sant'Eufemia, Kerk van San Paolo Converso, Heiligdom van S. Maria by S. Celso.

2. Kiest u voor de tweede route krijgt u weer enkele andere wonderen van Milaan te zien. Van Piazza del Duomo naar Carrobbio en Porta Ticinese Medievale zult u weer terugkeren naar Piazza del Duomo. Hier kunt u een andere straat kiezen die van loopt van Piazza del Duomo naar Via Orefici, Piazza Pio XI, Piazza S. Sepolcro, Via Torino, Largo Carrobbio, Corso di Porta Ticinese, Piazza Vetra en Porta Ticinese Medioevale. Steekt u Via Torino over, dan bent u weer bij Piazza del Duomo. De belangrijkste monumenten die op deze route liggen zijn de Basilica van Sant'Eustorgio en de Kerk van S. Vincenzo in Prato.

3. De derde route, die van Piazza del Duomo naar het Sforzesco Kasteel gaat, leidt u door Via G. Mengoni, Piazza Mercanti, Piazza Cordusio, Via Dante, Largo Cairoli naar Piazza Castello (Sforzesco Kasteel). Op deze manier krijgt u de nieuwe zit van Little Theatre, de Theatre Studio, het Civic Aqaurium, de Arena of Civic Stadium, het Sempione Park en het Kunstpaleis te zien.

4. Op deze route kunt u genieten van Piazza della Scala en Brera. Op de weg terug van Piazza della Scala naar Piazza del Duomo zult u langs de Galerij van Vittorio Emanuele II komen. Verder komt u nog langs Piazza della Scala, Via Verdi, Via Brera, Piazza del Carmine, Piazzetta di Brera, Via Borgonuovo, Via Montenapoleone, Piazza San Babila, Corso Matteotti en Piazza della Scala, terwijl u bij het oversteken van Via Borgonuovo langs Via Manzoni komt, vanwaar u Piazza della Scala, de Kerk van San Marco en de Basilica van S. Simpliciano kunt zien.

5. Een route die u ook kunt nemen is de route van Piazza del Duomo naar Piazza San Babila terwijl u van Corso Venezia weer terugkeert naar Piazza del Duomo. Met het volgen van deze route gaat u naar Corso Vittorio Emanuele II, Piazza San Carlo, Piazza San Babila, Corso Venezia, Via Sant'Andrea, Piazza Meda, Piazza Belgioioso en Piazza San Fedele. Uiteindelijk heeft u de keus om een bezoek te brengen aan de Galerij van Moderne Kunst, de Tentoonstelling van Hedendaagse Kunst, het Civic Museum van Natuurgeschiedenis, het Planetarium, Publieke Tuinen, het Dugnani Paleis en het Museum van Italiaanse Cinema Kinetics.

6. De laatste route geeft u de mogelijkheid om van Piazza del Duomo naar Piazza Sant'Ambrogio te gaan en dan naar Piazzale Cadorna terwijl u vele dingen kunt bewonderen, zoals Piazza Cordusio, Via Meravigli, Corso Magenta, Via Sant'Agnese, Piazza Sant'Ambrogio, Via Terraggio of Via Carducci en Piazzale Cadorna. Blijft u op de hoofdstraten dan zult u het Nationaal Museum van Wetenschappen en Technologie passeren, maar ook het Naval Didactic Civic Museum, het Siloteca Cormio, de Basilica van S. Vittore al Corpo, het Paleis van Stelline (Ook wel het Paleis van Congressen genoemd), de Kerk van Santa Maria delle Grazie en het "Cenacolo" van Leonardo da Vinci.

Voor meer informatie kijkt u op de daarvoor toegewijde site Milano per tutti.

This Page Is Valid XHTML 1.1 This document validates as CSS!
© Copyright: About Milan www.aboutmilan.com
Webdesign and SEO by Web Marketing Team - P.I 05622420486