www.aboutmilan.com - Home | Contact | Sitemap 

Zoek hotels in Milaan

Hotel ico
Waar
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Beste Prijs Garantie!

MONUMENTEN IN MILAAN


Our suggestion
De kathedraal van Milaan

Milaanse stad bezichtiging tour inclusief il Cenacolo - Da Vinci's " Laatste Avondmaal"

Maak een panorama-stadsreis door Milaan en bekijk de verschillende attracties van de stad, zoals de Duomo en het Sforzesco kasteel. Dit is uw kans om Da Vinci's "Laatste Avondmaal" te zien, en te geniet van een espresso in hetzelfde café dat componist Verdi veelvuldig bezocht.

Book your guided tour in Milan!Duur: 4 uur
Prijs: Vanaf EUR €55.00 per persoon


Santa Maria delle Grazie in Milaan, de kerk waar u het Laatse Avondmaal van Leonardo da Vinci kunt bewonderen

Photo credits

Santa Maria delle Grazie

Deze kerk is gebouwd tussen 1466 en 1490 door Guiniforte Solari en gedeeltelijk gewijzigd door Bramante, die het kerkkoor opnieuw ontworp evenals de Tribune, het klooster en de oude Sacristie. In de refter is één van de meest beroemde schilderijen van Leonardo da Vinci te vinden: “Het Laatste avondmaal”. Het werk op de fresco werd begonnen in 1495 en het was af in 1498. Jammer genoeg werd het zicht slechter na 20 jaar en heeft het vier restauratie's gehad: in 1908, 1924, 1953 (na de bombardementen van de tweede wereld oorlog) en in 1977. Binnen in de kerk is er ook de Crucifixion van Donato Montorfano (1495).


Adres: Piazza Santa Maria delle Grazie, 2
Tel: 02 89421146


Leonardo da Vinci's Laatste Avondmaal (Reserveringen)

Bezoek Leonardo da Vinci's meesterwerk, Het Laatste Avondmaal (Cenacolo Vinciano, in het Italiaans). In de refter van de Kerk van Santa Maria delle Grazie uit de 15de eeuw, bevindt zich Leonardo da Vinci's Laatste Avondmaal, één van de grootste meesterwerken uit de geschiedenis van de kunst.

 

Book your mmuseum ticket to visit the Brera Art Gallery!Prijs: Vanaf €5.48 per persoon

 


De monumentale begraafplaats, de begraafplaats van de belangrijkste personen van Milaan

Photo credits

Monumental Cemetery

Carlo Maciachini bouwt het Monumetnal Cemetery tussen 1863 en 1866 bij Porta Volta. De talrijke monumenten zijn gemaakt door een groot aantal artisten zoals Giacomo Manzù, Luca Beltreami, Pietro Cascella, Mosè Bianchi, Francesco Messina, Medardo Rosso, Adolfo Wildt, Vincenzo Vela and Ettore Ximenes. Op deze begraafplaats liggen belangrijke burgers begraven zoals Alessandro Manzoni, Pietro Mascagni, Arrigo Boito, Francesco Hayez, Carlo Forlanini, Maria Callas, Eugenio Montale, Elio Vittoriani, de Generaal Carlo Alberto Dalla Chiesa en vele anderen.


Adres: Piazza Cimitero Monumentale, 1
Tel: 02 6599938


Het koninklijke paleis in Milaan

Photo credits

Palazzo Reale (Royal Palace)

Het Koninklijk Paleis is één van de mooiste architecturen van de 18de eeuw. Het was het huis van de Visconti en van de Sforza families en later resedentie van de spaanse en oosterijkse gouveneurs. Het was de architect Giuseppe Piermarini (dezelfde die La Scala theater ontworp) die het gebouw renoveerde tussen 1771 en 1778, waardoor het nu een neoklassieke uitstraling heeft. Vanaf 1598 was 'the Royal Palace' thuis van het eerste permanente theater in Milaan, totdat het vernietigd werd door een brand in 1776. In 1965 kocht de gemeente van Milaan het paleis om het te gebruiken als kantoor, musea en voor tijdelijke shows en tentoonstellingen.


Adres: Piazza del Duomo, 12
Tel: 02 76316505


De koninklijke Villa, belangrijkste milanese neo-klassieke gebouw

Photo credits

Royal Villa

Een van de meest belangrijke Milaanese Neoclasisisme gebouwen, de Royal Villa werd gebouwd in 1790 door Leopoldo Pollak. Het was de woonplaats van Napoleon en Josephine en ook van Eugene Beauharais en de Generaal Radetzky. Het gebouw is versierd door pilasters en kolums en omringt door een Engels gestijlde tuin. De binnenkant is gedecoreerd met kroonluchters, beeldhouwwerken, fresco's en andere typisch Lombardijese neoclassisisme decoratie.


Adres: Via Palestro, 16
Tel: 02 76002819


Branca Torren in Milaan

Photo credits

Torre Branca (Branca Tower)

De Branca Torren is een torren van ijzer die zich in Parco Sempione bevindt. Met een hoogte van 108,61 meters is het, na de Pirellone, het hoogste gelegen uitzichtpunt dat toegankelijk is voor bezoekers in Milaan. De toren is ontworpen door Giò Ponti en ingehuldigd in 1933 onder de naam Littoria Tower (het werd ook wel "de torren van het park" genoemd), maar werd voor bezoekers gesloten in 1972. Na een renovatie, in opdracht van het Branca bedrijf, werd het voor bezoekers heropend in 2002.


Adres: Via Camoens - Parco Sempione
Tel: 02 3314120Het terras van de Kathedraal in Milaan

Photo credits

Terraces of the Cathedral

Het terras op het dak van de Kathedraal in Milaan, laat een unieke innovatie in de constructie van kathedraaldaken zien. Ze hebben een oppervlakte van 8,000 mq die bedekt is met marbel van Condoglia (een bepaalde kuil in het Lago Maggiore). Er zijn 201 trappen die u moet beklimmen om bij de top te komen. Wanneer u aankomt zult u een adembenemend uitzicht over de hele stad hebben. Op het terras hebben bezoekers de mogelijkheid om de prachtige bogen en standbeelden van de kathedraal te bewonderen en om de vredige sfeer van deze altijd active stad in te ademen. Mocht het mooi weer zijn, dan kunt u zelfs de Italaanse en Zwitserse Alpen zien. Teven kunt u de beroemde "La Madonnina" zien, het vergulde koperen standbeeld van Giuseppe Perego, symbool van de stad en gelegen op de grote toren van de kathedraal.


Adres: Duomo - Piazza Duomo, 18
Tel: 02 463456Castello Sforzesco in Milaan

Photo credits

Sforza Castle

Dit kasteel, is samen met de Madonnina en de Galleria Vittorio Emanuele II, één van de symbolen van Milaan. Het is gebouwd in tien jaar tussen 1358 en 1368, onder leiding van Galeazzo II Visconti. Het kasteel was gedeeltelijk vernietigd in 1447 door een besluit van de Ambrosia Republiek. Het is herbouwd tijdens de Francesco Sforza periode. Het kasteel onderging vele tegenspoeden tot 1881 toen de overheid het weg wilde halen. De goede betekenis heert en het kasteel werd hersteld onder Luca Beltrami's leiding. Het begin is gevestigd onder de toren van Filarete; aan de achterkant vindt u de Bona di Savoia's toren en aan de linker kant de Rocchetta, een bevestigingsdeel in het kasteel gebruikt als toevlucht tijdens de oorlog. De Rocchetta heeft drie inwendige delen en heeft binnenin zijn kamers zoals de beroemde Bramante “Argus”. De Ducal Court werd gebruikt door de eigenaren. In een van de kamers van Ducal Court “Sala delle Asse” heeft Leonardo da Vinci een fresco gemaakt.


Adres: Piazza Castello,3
Tel: 02 88463700


Vittorio Emanuele Galerij in Milaan

Photo credits

Vittorio Emanuele Gallery

De Vittorio Emanuele Galerij is een overdekte dubbele arcade gevormd door twee glazen gewelfde bogen, die loodrecht kruisende een achthoek vormen; een overdekte passage die Piazza della Scala verbindt met Piazza Duomo, Via Silvio Pellico en Via Ugo Foscolo. Genoemd naar Vittorio Emanuele II, de eerste koning van het verenigde Italië. Het was ontworpen door de architect Giuseppe Mengoni in een eclectische stijl, wat typisch was in Milaan tijdens de tweede helft van de 19de eeuw. Vandaag de dag bevinden zich in de vier-verdiepingen hoge arcade verschillende eleganten winkels, die van alles verkopen, van haute couture tot boeken, maar ook restaurants, café's en bars. De Galerij wordt, samen met Via Montenapoleone en Via della Spiga, gezien als de belangrijkste centrums voor het winkelen in Milaan. Het is één van de mooiste overdekte galerijen van Europa.Arco della Pace, een boog opgedragen aan de Europese vrede van 1815

Photo credits

Boog van de Vrede

Het werk voor de boog begon in 1806 dankzij Luigi Cagnola, aan wie door Napoleon gevraagd werd om een feestelijke boog te maken. Na Napoleon's nederlaag van Waterloo, was de boog niet afgemaakt en in 1826 probeerde Franz I van Oostenrijk het af te maken met enkele alternatieven omdat hij het wilde opdragen aan de europese vrede in 1815. Waarneer Cagnola dood gaat in 1833, werd de boog afgemaakt door Francesco Peverelli en Francesco Londonio. Het werd ingewijd op 10 september 1838 door de keizer Ferdinand I van Oostenrijk.Piazza Mercanti in Milaan

Photo credits

Piazza Mercanti

Dicht bij Piazza Duomo ligt Piazza Mercanti. Op dit plein is de Palazzo della Ragione gevestigd, ook wel Borlotto Nuovo genoemd. Het is het symbool van de Milaanese gemeente periode. Aan de overkant bevindt zich de Loggia degli Osii: gebouwd met zwart en wit marmer, was het officeel van Matteo Visconti in 1316. Naast de Loggia ligt het Palazzo delle Scuole Palatine, ontworpen door Carlo Buzzi en gebouwd tussen 1644 en 1645. Aan het eind van het plein is de Status Office, gebouwd over de overblijfselen van Panigarola huis (XVste eeuw). Deze plek wordt ook wel de “Medieval Heart” van de stad genoemd.

Arena

De arena, ook wel het Stadion, is gevestigd dicht bij het Sforza kasteel. Het is gebouwd in 1806 dankzij Luigi Canonica die de resten van het oude kasteel verstrekte. Het was ook gebruikt als een theater of het was overstroomd met water van de Navigli zee oorlog.

De Arena, het oude monument van Milaan gebruikt als theater

Photo credits

PALeizen IN MILAaNPalazzo Marino in Milaan, gemeentehal van de stad

Photo credits

Palazzo Marino

Dit Palazzo is vernoemd na de persoon van wie de opdracht kwam om het te bouwen in 1553. In 1558 was het gebouw, ontworpen door de bekende architectuur Galeazzo Alessi, af. Binnen het Palazzo, dat is gevestigd in Piazza della Scala, bevinden zich talloze monumenten, standbeelden en schilderijen, evenals een mooie binnenplaats. Nu is Palazzo Marino de stadshal.

Palazzo Isimbardi in Milaan

Photo credits

Palazzo Isimbardi

In Corso Manforte 35 ligt het Palazzo Isimbardi, een XV eeuws gebouw, vergroot en veranderderd tijdens de jaren. Er zijn vele kamers binnen die geschilderd zijn door Tiepolo en andere schilders. Nu is het het oude district council.

Palazzo del Senato, in Milaan, het Huis van Senaten van het Koninkrijk van Italie

Palazzo del Senato

Gebouwd tijdens de Napoleonperiode in 1620 voor de Zwitserse school door Fabio Mangone, was het het Huis van Senaten van het Koninkrijk van Italië. Nu bevinden zich in dit paleis, in Via Senato 10, de Staats Archieven.

Palazzo Dugnani in Milaan

Photo credits

Palazzo Dugnani

Gevestigd in Via Manin 2, is Palazzo Dugnani nu het Bioscopen Museum. Het was gebouwd in de XVII ste eeuw en had fresco's gemaakt door Tiepolo, Fredinando Porta en de school van Venetie.

Palazzo di Brera, waar de Brera Kunstgalerij zich bevindt

Photo credits

Palazzo di Brera

In Via Brera 28 is het indrukwekkende Palazzo di Brera. Het werd gebouwd in 1651 maar de bouw eindigde in 1773. In 1780 maakte Piermarini een prachtig ingang. De binnekant van de binnenplaats is gedecoreerd met boogschutters en kolums en in het midden staat Antonio Canova's bronze standbeeld van Napoleon (1811). Nu is het palazzo de zetel van de Brera Art Gallery, de Brera Library, de Academie van fijne kunst en ook de Atronomical Observatory.

Palazzo del Governo

Het is een prachtig neoclassisisme gebouw in Corso Manforte 31. Het werd vele keren veranderd en het wordt gebruikt vanaf de XVII ste eeuw. De voorgevel werd ontworpen door Piero Gilardoni in 1817. Sinds 1859 was het Milaans waarde van de District Prefecture.

Palazzo Bagatti Valsecchi

U kunt dit noe-renaissance gebouw vinden in Via Santo Spirito 7-10. Het werd gebouwd in de XIXste eeuw als een museum huis. Het stuk van nummer 7 werd gebouwd in 1859 in Lombardijse stijl van de XVste eeuw. De andere delen (1882) werden gebouwd naar de XVI ste architectuur.

Palazzo Castilgioni

Photo credits

Palazzo Castiglioni

In Corso Venezia 47 is het eerste exemplaar van het nieuwe kunst gebouw, Palazzo Castiglioni. Het was ontworpen in 1903 door Sommaruga en heeft particuliere decoraties die tot de “Floreale” stijl horen.

Palazzo delle Stelline in Milaan

Photo credits

Palazzo delle Stelline

Gebouwd in de XVII ste eeuw, was Palazzo delle Stelline in het begin het mannenklooster van de Disciples van Santa Maria della Stella. Toen werd het een gesticht voor scheepsmeisjes. Dit gebouw is gevestigd in Corso Magenta 61.

Huis van Omenoni in Milaan, het paleis met de acht Omenoni

Photo credits

House of Omenoni

Dit palazzo ligt niet ver van Piazza delle Scala vandaan, in Via Omenoni 3. Het palazzo heeft een grote voorgevel gedecoreeerd door Antonio Abondio die aan de voorkant van het huis de acht "Omenoni" beeldhouwde. Het huis werd gebouwd in 1565. Binnenin is een leuke binnenplaats versierd met een zuilenrij.

Palazzo Litta, in Milaan

Photo credits

Palazzo Litta

Palazzo Litta is gebouwd in de barok en rococo stijlen in 1648 en bevindt zich op Corso Magenta 24. Het is gekenmerkt door een XVII binnenplaats met dubbele zuilen, het heeft een mooi Louis XV apartement binnenin.

Pirelli Wolkenkrabber, één van de hoogste in Milaan

Photo creditsPirelli Skyscraper (Pirellone)

Het andere symbool van Milaan, samen met Madonnina, is "Pirellone", één van de hoogste gebouwen in de wereld gebouwd in versterkt beton. Het werd gebouwd tussen 1955 en 1959 in piazza Duco d`Aosta, vlakbij het Centraal Station.

This Page Is Valid HTML 1.0 Transitional! This document validates as CSS!
© Copyright: About Milan www.aboutmilan.com
Webdesign and SEO by Web Marketing Team - P.I 05622420486