www.aboutmilan.com - Home | Contact | Sitemap 

Zoek hotels in Milaan

Hotel ico
Waar
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Beste Prijs Garantie!

Circuit van monza


In de omgeving van Milaan, in het park Vialle Reale ligt het Autodromo di Monza. Één van de laatste snelle en ouderwetse Europese GP cicuits.

Het circuit is in 1922 gebouwd om het 25-jarige bestaan van de Milan Automobile Club te vieren. De S.I.A.S (Società Incremento Automobilismo e Sport) was opgezet om de constructie, die voledig met privé-kapitaal gefinancierd werd, te organiseren. Het circuit is ontworpen door architect Alfredo Rosselli met verschillende doeleinde in het achterhoofd. Een aantal mogelijke locaties werden overwogen voor de autodrome, met als meeste overtuigende lokatie in het "moorland" gebied van Gallarate, waar nu Malpensa international airport ligt, en het Cagnola district, wat op dat moment op het randje van Milaan lag. De kladprojecten voor deze twee oplossingen zouden gebouwd moeten worden met een perifere ring circuit met mogelijk aannvullenden banen erin. Uiteindelijk viel de keuze echter op het Villa Reale park in Monza dat op dat moment tot het Italiaanse Veteranen Instituut behoorde.


De eerste steen werd gelegd door Vincenzo Lancia en Felice Nazzaro aan het eind van Februari, 1922, maar al enkele dagen daarna begonnen de eerste ecologische bezorgdheden zich hoorbaar te maken met de interventie van het onder-secriaat voor Publiek Onderwijs, die eisten dat de bouw stil werd gelegd vanwege "artistieken en monumentale waarde en behoud van het landschap". Met het tegenargument dat het absoluut nodig was dat de autodrome gebouwd werd, zelfs al zou het kleiner dan aanvankelijk gepland was, werd er aan het eind van April uiteindelijk toestemming gegeven om verder te gaan met de bouw.

De constructie-werkers hadden een plek nodig om de wagens op topsnelheid te kunnen testen. Ook moest er een mogelijkheid zijn om het maken van manoeuvres van de machines onder extreme omstandigheden te kunnen testen. Bovendien moest er in het balang van het bouwen van een goed race-circuit, een balans zijn tussen de high- speed secties en de bochten en op een manier waarop spectators makelijk rondom het circuit geplaatst kunnen worden.


Toen het circuit in 1922 geopend werd, was het het pas het derde circuit ter wereld dat was geopend met als doel het houden van motor-racen. Alleen de motorracingcircuits van Brookland en Indianapolis waren daarvoor al gebouwd. Nadat de track in Augustus helemaal af was, vond de opening voor het publiek in September plaats. De baan was 10 km in lengte en gebouwd op een gebied van 340 hectares.

Our suggestion

Tours met gids in Milaan: bezoek het San Siro voetbal stadion in MilaanFerrari, Ducati en Maranello Italian Motors Dagtrip van Milaan

Voor alle liefhebbers van auto's en van Formule 1 is deze reis van Milaan naar Bologna absoluut een must! U zult een bezoek te brengen aan onder andere de Ducati en Maranello fabrieken en de bekende Ferrari winkel...

 

Book your guided tour in MilanDuur: 13 uur (ongeveer)
Prijs: Vanaf € 130,00

 


This Page Is Valid XHTML 1.1 This document validates as CSS!
© Copyright: About Milan www.aboutmilan.com
Webdesign and SEO by Web Marketing Team - P.I 05622420486