www.aboutmilan.com - Home | Contact | Sitemap 

Zoek hotels in Milaan

Hotel ico
Waar
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Beste Prijs Garantie!

De stad van Milaan


De stad van Milaan Bevolking:: 1.3 miljoen mensen
(inclusief omliggende gebieden 4 miljoen mensen)
Land: Italie
Regio: Lombardie
Taal: Italiaans
Tijdzone: GMT +1 (zomertijd +2)
Major industries: manufacture of textiles and garments, chemical, cars, mechanical tools, heavy machinery, iron and steel, tourism; shipbuilding

De stad

Milaan, de stad van Lombardije, heeft een populatie van 1.3 miljoen mensen. Het is de grootste industriele stad van Italie met veel verschillende industriele sectoren. Het is een magnetisch punt voor ontwerpers, artiesten, fotografen en modellen. Milaan heeft een oud stadscentrum met hoge en interessante gebouwen en pleinen, dat is waarom zo veel mensen van over de hele wereld naar de stad komen om de stad met glamour te zien.


Klimaat

Het Italiaanse klimaat is hoofdzakelijk een middellands zee klimaat: Alpen in het hoge noorden, warm en droog in het zuiden. De winters in Milaan zijn relatief mild maar mistig, met temperaturen tussen 0 en 8 graden Celsius. De zomers kunnen heel vochtig zijn met af en toe onweersbuien; de temperaturen liggen tussen de 14 en 29 graden Celsius. Van maart tot april zijn de temperaturen tussen de 6 en 18 graden Celsius. Van oktober tot november zijn de temperaturen tussen de 6 en 17 graden Celsius.
Meer informatie over het weer in Milaan (met voorspellingen!)

Geschiedenis

Milan’s Het onstaan van Milaan gaat terug naar 400 v.C., wanneer Gauls zich vestigd en de Etruscans verslaat.
In 222 v.C. hadden de Romeinen de stad overwonnen en was een aanhangsel van het Romeinse rijk. Na 313 n.C., het jaar van het bevelschrift van tolerantie naar het Christendom. Veel kerken werden gebouwd en de eerste bisschop was aangesteld: Ambrogio was een invloedrijke persoon dat de kerk de Amrbosian Kerk werd (7 december is een vakantiedag als eerbetoon aan Sant’Ambrogiol. In 1300 de Visconti familiedie edelmannen waren van Bergamo, Cremona, Piacenze, Brescia en Parma en deze beheersten en brachten een periode van glorie en rijkdom in de stad. De Duomo werd gebouwd in 1386 en is het symbool geworden van Milaan.
De Sforza familie ad het kasteel en de macht van de Visconti familie en uiteindelijk kreeg Milaan de vrede na vele jaren van oorlog tegen Venetie en Florence. Onder Sforza hertogdom begon de stad de ontwikkelingen van wetenschap, kunst en literatuur. Lucovico il Moro (Ludovico Sforza) genaamd Leonardo da Vinci en “il Bramante” na zijn rechtzitting. Voor meer informatie zie geschiedenis


Kunst en cultuur en Milaan

Photo credits

Kunst en cultuur

Milaan is altijd al een rijke en belangrijke stad geweest, het was altijd een plaats voor beroemde artiesten van verschillende neergehaalde en aangeboden assortiment van kerken, gebouwen en monumenten. Er is een verandering geweest in de kunst en cultuur in de Renaissance met grote bijdrage in de periode van het neoclassicisme. Milaan heeft een groot en gevarieerd aanbod aan gebouwen, monumenten en musea. De belangrijkste kerk is de Kathedraal welke de derde grootste kerk van de wereld is.

Het is gemaakt van marmer, met immense standbeelden, boogschutters, pilaren en torens. Vanaf het dak krijgt u een mooi overzicht van de stad. Santa Maria delle Grazie is gebouwd tussen 1466 en 1490 en aangepast door Bramante. In de Refectory is een of de meest beroemde schilderijen van Leonardo da Vinci: het “Laatste Avondmaal” te vinden. Milaan heeft vele historische pleinen zoals de Palazzo Reale (Koninklijk Paleis) welke is gelegen aan de zuid zijde van Piazza Duomo. Het Sforza Kasteel is een van de symbolen van Milaan samen met de Madonnina en de Galleria Vittorio Emanuele II. Al deze bezichtigingen samen zijn maar een paar redenen voor een bezoek. Zie kunst en cultuur..

Milaan: financiele bedrijven

Economie

Milaan is het centrum van vele financiele bedrijven, en is het zo gehete achterland van een avant-garde industrieel gebied.
Fiera Milano, de stads tentoonstellings centrum en bedrijvenbeurs complex is een of de meest belangrijkste in de wereld. Het nieuwe bedrijventerrein, in de noord-westen voorstad van Pero en Rho (geopened in April 2005) is Europa’s grootste open constructie project en maakt Fiera Milano de grootste bedrijven complex in de wereld.
Het is de grootste industriele stad van Italie met vele verschillende industriele sectoren zoals fabrieken van textiel en kledingstukken, autofabrieken, chemische, mechanische hulpmiddelen en hevige machines.ndere belangrijke industrie is toerisme en natuurlijk mode. Kijk ook eens bij economie van Milaan.


Evenementen and volksrituelen en Milaan

Evenementen & Volksrituelen

Het Sant’Ambrogio festival vindt een keer in het jaar plaats, op 7 december. Milaan viert hun heilige, dat is Saint Ambrose (Sant’Ambrogio). Deze dag, de dag van Saint Amrbose, is er een beurs genaamd “O bei! O bei!”. Het festival overlapt de opening van het opera seizoen in het Scala. De Carnival Ambrosiano is een ander evenement met typische kostuums. Er zijn ook festivals zoals the Corteo dei Re Magi op 6 januarie, Tredesin de mars op 13 maart en de Fair of Flowers. Als u meer wilt weten: evenementen in Milaan..

Belangrijke Mensen van Milaan

Sommige belangrijke mensen

Alessandro Manzoni (1785 – 1873), Giuseppe Verdi (1813 - 1901), Leonardo da Vinci (1452 – 1519), Brothers Verri: Pietro Verri (1728 – 1797) and Alessandro Verri(1741 – 1816), Cesare Beccaria (1738 – 1794), Carlo Porta (1775 – 1821), Alessandro Manzoni (1785 – 1873), Giuseppe Verdi (1813 – 1901), Carlo Emilio Gadda (1893 – 1973), Giorgio Strehler (1921 – 1997).
Meer informatie over bekende mensen

This Page Is Valid HTML 1.0 Transitional! This document validates as CSS!
© Copyright: About Milan www.aboutmilan.com
Webdesign and SEO by Web Marketing Team - P.I 05622420486