www.aboutmilan.com - Home | Contact | Sitemap 

Zoek hotels in Milaan

Hotel ico
Waar
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Beste Prijs Garantie!

Kunst en cultuur van Milaan


Milaan, het centrum van mode en bedrijven, is rijk in kunst en Milan, the centre of fashion and business, is rijk aan Kunst en zijn hart is in gotische stijl.

Een kijk in de geschiedenis

Het oude Mediolanum, zoals de Romeinen het noemen sinds de derde eeuw v.C. (een naam die van Keltische oorsprong "in het midden van de vlaktes" betekent), nam toe rond 400 v.C. Het was de hoofdstad van de Westerse Romeinse heerschappij, en vooral dankzij Saint Ambrose,het werd een van de meest actieve centrums van de nieuwe Christian wereld.
Rond het jaar 1000 was het de zwaarst bevolkte stad van Italie en werd het het acriefste centrum van de Padana Plain wegens zijn productie van wol, zijde, metalen en bewapening.Kunst en cultuur van Milan: Sforzesco Kasteel

Photo credits

Vanaf de 14e eeuw tot het midden van de 15e eeuw kwam Milaan onder de familie Visconti en in 1447 vergde de familie Sforza fde macht en Milaan werd het kapitaal van het hertogdom van Milaan. Aan het eind van de 15e eeuw nam Louis XII, koning van Frankrijk, het hertogdom over. De Fransen gaven het in 1535 aan de Spanjaarden, die tot het begin van de 18e eeuw regeerden. In 1707 beheerden de Oostenrijkers de stad. Met uitzondering van de Napoleon macht, de Oostenrijkers heersten totdat de "Vijf dagen van Milaan" (1848) werden gevierd, een revolutionaire onafhankelijkheidsbeweging die de Oostenrijkers permanent achtervolgde. Gedurende de Tweede Wereldoorlog was Milaan één van de steden die het zwaarst geraakt was door luchtbombardementen.
Vooral de schade aan historische monumenten was ernstig; sommigen werden voor altijd vernietigd, maar de meesten werden later hersteld. Sinds 1946 was de terugwinning van industriele, economische en commerciele activiteiten snel gebeurd, zodat Milaan weer het centrum van het productieve en economische leven van Italie is geworden.

Veel kunstenaars, intellectuelen en schrijvers kwamen naar Milaan en maakten dat ervan wat het vandaag is. Als u meer te weten wilt komen over hun,

[Bezoek dan de site over beroemde mensen in Milaan]


Kunst in Milaan
alle artistieke periodes die de stad van Milaan hebben beïnvloed:
Gotische Kunst


De Gotische stijl is geboren in de 12e eeuw in Frankrijk en het duurde tot het einde van de 14e eeuw. Het verspreidde zich over heel Europa en het bereikte ook Italie. In de 14e eeuw kwam Milaan onder de Visconti familie en werd het het internationale centrum van gotische kunst. De term "gotisch" werd voor het eerst gebruikt door Giorgio Vasari in de 16e eeuw als een synoniem van "barbaars", in tegenstelling tot de herwinning van de oude Grieks-Romeinse taal van de Renaissance. Het belangrijkste werk van deze periode in Milaan is De Kathedraal, (het hart van de stad) dat blijft ook het beroemdste voorbeeld van de gotische kunst in Italie.


Renaissance Kunst


De term "renaissance" wijst op de kunst van de 15e en 16e eeuw, en het werd voor het eerst gebruikt door Giorgio Vasari, de eerste kunst historicus, om alle artistieke veranderingen te beschrijven, dat voorbij de middelbare leeftijd kwam. Op deze wijze betekent de renaissance een heropleving van de klassieke periode, en een nieuwe invloed naar de oude Romeinse en Griekse beschaving. In feite inspireerden de renaissance kunstenaars zich van de klassieke kunst om iets nieuws tot stand te brengen. In de 15e eeuw kwam Milaan onder de Sforza familie en Ludovico il Moro, de heerser van de stad, besloot om zichzelf te omringen door de belangrijkste kunstenaars van die periode. In werkelijkheid werd Leonardo da Vinci benoemd door Ludovico il Moro als "pictor ducalis" schilder van de hertog en hij creeerde het grootste werk van de periode van de Renaissance "Het Laatste Avondmaal" welke gevestigd is in de kerk van Santa Maria delle Grazie, terwijl al zijn werken in de "Leonardo da Vinci Wetenschappelijk en Technisch Museum". Een andere belangrijke kunstenaar was Il Bramante,die aan het hof van Ludovico il Moro kwam en vele belangrijke werken verliet, zoals de architecturale werken, Santa Maria at San Satiro, Santa Maria delle Grazie, en schilderen, "Christ at the Column" die in de Brera Gallery is.

Meer informatie over Renaissance in Florence op www.aboutflorence.com

Leonardo da Vinci - Het Laatste Avondmaal

Barok Kunst


De Barok Kunst is geboren in de 18e eeuw, als artistiek antwoord op het Protestantisme. De term “barok” werd gebruikt op een kleinerende wijze om een overdreven en vreemde kunst aan te geven. Het is gekaraktiriseerd door een sterk contrast tussen licht en donker, beide in schilderijen en in beeldhouwwerken. Een grote kunstenaar in deze periode was “Caravaggio” dat is Michelangelo Merisi die vlakbij Milaan was geboren. Caravaggio is een kunstenaar die het best het dramatische gevoel kan laten zien van naturalisme met zijn masterlijke gebruik van licht contrasten. U kunt een paar van zijn werken in Milaan zien, bijvoorbeeld: “Mand met fruit” in het Pinacoteca Ambrosiana, en “Avondmaal in Emmaus” in de Brera Gallery.


Romantische Kunst


Na de periode van het Neoclassicsme, welke van tijd tot tijd het klassieke tijdperk revalueerde, spreidde de romantische kunst zich over heel Europa. De term “romantisch” wijst op belangstelling voor passie en onredelijkheid, maar boven al de strijd om het bestaan tussen man en natuur. In Milaan viel de romantische periode samen met de Oostenrijkse overheersing, dat duurde tot een revolutionaire onafhankelijkheids beweging, genoemd de Vijf dagen van Milaan. Een voorbeeld van deze kunst dat u kunt zien in Milaan is “De Kus” een schilderij van Francesco Hayez, die in de Brera Galleryte zien is.


Futurisme


De futurisme beweging was geboren in het begin van de 20e eeuw in Italie, om te wijzen op de periode van het modernisme. De meest belangrijke thema’s zijn: snelheid, oorloog en de stad. De oprichter van het Futurisme was Filippo Tommaso Marinetti die de “Manifesto Futurista” schreef, gepubliseerd in “Le Figaro” in 1909, en hij beschreef Milaan als “groot, traditioneel en futuristisch”. Om die reden werd Milaan het centrum van de Futuristische beweging en vele kunstenaars lieten hun werken hier achter. Voorbeelden van Futuristische kunst door belangrijke schilders zoals: umberto Boccioni: “Autoritratto”, of “La citta che sale” kan bekeken worden in Milaan in deBrera Gallery.


Kunst van deze tijd


Tegenwoordig is Milaan een belangrijk centrum van de kunst gebleven, boven alles is Milaan een stad die altijd naar de toekomst kijkt, dus de contemporary kunst is van groot belang. Als u geinteresseerd bent in de kunst van deze tijd dan kunt u de exposities gelegen in:


PAC (Padiglione Arte Contemporanea)

niet missen. De exposities hebben betrekking op de 20e eeuw en de internationale kunst van tegenwoordig. Het is het meest belangrijke centrum van de kunst van tegenwoordig in Milaan. In het verleden, waren er zeer interessante exposities van kunstenaars over de post oorlog en nu zijn er ook nog thematische exposities, zoals over de verschillende bewegingen van de Italiaanse kunst in de 20e eeuw en over de kracht van de Europese bewegingen van deze tijd.

PAC (Padiglione arte contemporanea)
Milano - via Palestro 14
Phone 02/76009085
www.comune.milano.it

CIMAC (Civico Museo Arte Contemporanea)

Een andere plek waar u kunst van deze tijd kan zien is: CIMAC, “Civico Museo Arte Contemporanea”. CIMAC laat Italiaanse kunst zien van de 20e eeuw en van de post-oorlog, maar het kent de beste collectie over het futurisme, vooral die van Boccioni. Hoe dan ook, u kunt ook de Chirico werken vinden, voor diegene die van het “Surrealisme” houden, Carra, Sironi, Giorgio Morandi, Filippo de Psis. De collectie is verdeeld in drie periodes:


  1. Boccioni en het Italiaanse Futurisme

    Deze collectie laat een of de meest beroemde werken van Boccioni zien: “Stati d’animo”, “Dinamismo di us corpo umano”, “Il bevitore” “Elasticita”, (schilderijen) en “Forme uniche di continuita nello spazio” (standbeeld). Andere kunstenaars uit deze periode zijn Giacomo Balla Mario Sironi, en Carlo Carra die allbei tot de futuristische beweging behoren.


  2. Italiaanse Kunst van de 20e eeuw

    In deze collectie vind u werken van Amedeo Modigliani, “Ritratto di Paul Guillaume” De Chirico, “Il Figliol Prodigo” “Combattimento di gladiatori”. Bovendien zijn er werken die behoren tot de lombard beweging: “Chiarismo” en “Astrattismo di Rho”. De Jucker collectie is zeer belangrijk en het laat sommige werken van Picasso zien “Les demoiselles d’Avignon” of een paar van Braque, “Port Mion”.


  3. Italiaanse Kunst van de Post Oorlog

    DEZE COLLECTIE LAAT ALLEEN DE ITALIAANSE KUNST ZIEN EN EEN VAN LUCIO FONTANA IS SCHITTEREND: U KUNT AL ZIJN WERKEN UIT ZIJN CARRIERE ZIEN, KERAMIEK, AARDEWERKEN EN ZIJN WERKEN IN STEEN EN PAJETTEN. EEN ANDERE KUNSTENAAR VAN WIE ZIJN WERKEN IN DEZE COLLECTIE TE ZIEN ZIJN IS FAUSTO MELOTTI MET ZIJN PLEISTERKAL BEELDHOUWWERKEN, EN PIERO MANZONI. U KUNT OOK WERKEN ZIEN DIE TOT DE ITALIAANSE POP ART BEHOREN, ZOALS DIE VAN FRANCO ANGELI, LUCIO DEL PEZZO EN VELE ANDEREN. EEN BELANGRIJKE GEDEELTE IS OOK DE “ARTE POVERA” EN DE SCHILDERIJEN VAN DE JAREN 80.

Palazzo Reale, p.zza Duomo, 12
Phone 02/62083219

Voor meer informatie wat u allemaal kan bezoeken in Milaan wat betreft kunst en cultuur, kunt u kijken bij:
Monumenten in Milan
Musea in Milan
Kunst studeren in Milaan
Mode en ontwerpen studeren in Milaan
Zomer-designcursussen in Milaan

This Page Is Valid HTML 1.0 Transitional! This document validates as CSS!
© Copyright: About Milan www.aboutmilan.com
Webdesign and SEO by Web Marketing Team - P.I 05622420486