www.aboutmilan.com - Home | Contact | Sitemap 

Zoek hotels in Milaan

Hotel ico
Waar
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Beste Prijs Garantie!

MUSEUMS IN MILAAN


Onderaan vindt u een lijst van de musea in Milaan met de bijbehorende contactgegevens.

Our suggestion
De Kathedraal van Milaan

Milaanse stad bezichtiging tour inclusief il Cenacolo - Da Vinci's " Laatste Avondmaal"

Maak een panorama-stadsreis door Milaan en bekijk de verschillende attracties van de stad, zoals de Duomo en het Sforzesco kasteel. Dit is uw kans om Da Vinci's "Laatste Avondmaal" te zien, en te geniet van een espresso in hetzelfde café dat componist Verdi veelvuldig bezocht.

Book your guided tour in Milan!Duur: 4 uur
Prijs: Vanaf EUR €55.00 per persoon


Brera Kunstgalerij in Milaan - Pinacoteca di Brera

Photo credits

Brera Art Gallery

Één van de grootste galerijen met verschillende meesterwerken uit de Italiaanse kunstgeschiedenis van de XIV eeuw tot de XX eeuw zoals: Raphael’s “Marriage of the Virgin”; Giovanni Bellini’s “Pietà”; Piero della Francesca’s “Urbino Altarpiece”; Andrea Mantegna’s “The Dead Christ”; Caravaggio’s “Supper at Emmaus”; en Bramante’s “Christ at the Column”. Er zijn zes nieuwe hallen toegewijd aan Italiaanse schilderijen tussen de XIII eeuw en de XVI eeuw; er is een verzameling aan metaphysical schilderijen, en dan is er ook nog de Maria en Emilio Jesi verzameling, die aan de galerij gedoneerd zijn.

 

Address: Via Brera, 28

Phone: 02 722631

Our suggestion

Brera Kunstgalerij Brera Kunstgalerij (Museum Ticket Reservering)

De Pinacoteca di Brera bevindt zich in het Brera Paleis, oud klooster van het Umiliati bevel uit 1300. Hier zijn ook enkele andere culturele instituten gevestigd, zoals de bibliotheek, het Astronomisch Observatorium, de Botanische tuin, het Lombardije Instituut van Wetenschappen en Letteren, en de Fijne Kunst Academie.

 

The Pinacoteca is het hoofdmuseum van Milaan, en één van de belangrijkste van de wereld, gezien de waardevole collectie aan oude en moderne schilderijen.

 

Book your mmuseum ticket to visit the Brera Art Gallery!Prijs: Vanaf €3.98 per persoon

 Santa Maria delle Grazie in Milaan, de kerk waar u Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci kunt bewonderen

Photo credits

Santa Maria delle Grazie Kerk en "Het Laatste Avondmaal" van Leonardo da Vinci

Santa Maria delle Grazie is één van de bekendste kerken van Milaan, een Dominicaanisch klooster dat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.
De kerk is vooral bekend vanwege het Laatste Avondmaal dat zich in deze kerk bevindt.


Adres: Piazza Santa Maria delle Grazie, 2
Tel: 02 89421146

Our suggestion

Leonardo da Vinci's Laatste Avondmaal (Reserveringen)

Bezoek Leonardo da Vinci's meesterwerk, "Het Laatste Avondmaal" (Cenacolo Vinciano, in het Italiaans). In de refter van de Kerk van Santa Maria delle Grazie uit de 15de eeuw, bevindt zich Leonardo da Vinci's Laatste Avondmaal, één van de grootste meesterwerken uit de geschiedenis van de kunst.

 

Book your mmuseum ticket to visit the Brera Art Gallery!Prijs: Vanaf €5.48 per persoon

 De monumentale begraafplaats, de begraafplaats van de belangrijkste personen van Milaan

Photo credits

Monumental Cemetery

Carlo Maciachini bouwt het Monumetnal Cemetery tussen 1863 en 1866 bij Porta Volta. De talrijke monumenten zijn gemaakt door een groot aantal artisten zoals Giacomo Manzù, Luca Beltreami, Pietro Cascella, Mosè Bianchi, Francesco Messina, Medardo Rosso, Adolfo Wildt, Vincenzo Vela and Ettore Ximenes. Op deze begraafplaats liggen belangrijke burgers begraven zoals Alessandro Manzoni, Pietro Mascagni, Arrigo Boito, Francesco Hayez, Carlo Forlanini, Maria Callas, Eugenio Montale, Elio Vittoriani, de Generaal Carlo Alberto Dalla Chiesa en vele anderen.


Adres: Piazza Cimitero Monumentale, 1
Tel: 02 6599938


Bezoek het Municipal Archeological Museum in Milaan

Photo credits

The Municipal Archaeological Museum


Geboren als de fusie van het Brera Archeologisch Museum en het Stedelijk Museum Artistieke, bezit het Griekse, Italiot en Etruskische brons en aardewerk. Een deel is toegewijd aan de Romeinse periode in Milaan. Een andere is toegewijd aan recente opgravingen en hun overblijfselen uit Palestina. Er is ook een zeer interessante collectie oude munten.


Adres: Corso Magenta, 15
Tel: 02 86450011


Bezoek de Sforza Kasteel Kunstgalerij in Milaan

Photo credits


De Sforza's Castle Kunstgalerij

Dit museum is verdeeld in vele stukjes: collecties van kunst antik; toegepaste kunst; musicale instrumenten. Er zijn ook archeologische collecties van het oude Egypte en een afdeling van inschriften. Hier kunt u de beroemde Pietà Rondanini van Michelangelo bekijken


Adres: Piazza Castello
Tel: 02 88463703


Bezoek de galerij van moderne kunst in Milaan

Photo credits

De Galerij van Moderne Kunst

Deze galerij was in 1921 ingehuldigd met het doel om alle schilderijen en beeldhouwwerken die zich tot dat moment in het Sforza Kasteel bevonden. De galerij bezit een collectie van de schilderijen van de Milaneese neoclassisisme uit de XIX eeuw, Italiaanse Romanticisme, Macchiaioli school, Italiaanse Impressionisme, Verisme en het Divisionisme. Er zijn ook twee speciale galerijen: De Grassi collectie (schilderijen tussen XIX en de XX ste eeuw), en de Giuseppe Vismara collectie (XIX-XX st eeuwse werken)

 

Adres: Via Palestro, 16
Tel: 02 76002819


La Scala Theater Museum in Milaan, Piazza della Scala

Photo credits

La Scala Theater Museum

Het is een theatraal museum en bibliotheek vast aan het operahuis La Scala. Het werd geopend in 1913. Alhoewel het vooral focust op de geschiedenis van opera en het La Scala operahuis, is er ook van alles te vinden over de Italiaanse theatrale geschiedenis in het algemeen. In het museum zijn verschillende zaken tenoongesteld. Zo kunt u bevoorbeeld de kostuums bekijken, maar ook het decor, historische instrumenten, schilderijen van muziekanten en acteurs en spelletjes die vroeger in de foyer van het theater werden gespeeld.

Adres: Palazzo Busca – Corso Magenta,71
Tel: 02 4691249


Het wetenschaps- en technologiemuseum Leonardo da Vinci in Milaan

Photo credits

Het “Leonardo da Vinci” Technologie en Wetenschapsmuseum

Dit museum bevat de grote genius van de renaissance en is verdeeld in drie delen:
1) Monumentale gebouw inclusief: Met afmetingen van lengte massa, Moderne Physics, optisch, electronisch, the Leonardo gallerij, astornomie, klok-maken, land transport, grafische kunst, Televisie en radio communicatie, metaalkunde, smelten en vasaline onderzoek. In dit gedeelte is er ook een psychisch onderzoeks centrum en een conferentie hal.
2) Trein transport gebouw inclusief een collecite van 21 locomotieven en wagonen van verschillende perioden.
3)Vlieg en zee transport gebouw inclusief drie hele beroemde werken: Het marine trainings schip “Ebe”, de brug van de “Conte Biancamano”, en de onderzeeer "Enrico Toti" van de Italiaanse Militar Marine..

Adres: Via San Vittore, 21
Tel: 02 48555455

 


Inter FC en Milan AC museum in Milaan, San Siro stadion

Photo credits

Inter en Milan A.C. Museum

Het eerste sport–museum in Italie in een stadion. Het bezit meer dan 3000 objecten uit de geschiedenis van de twee grootse voetbalteams van Milaan. Milan A.C. en Inter F.C. Het museum biedt een filmkamer waar u meer over de geschiedenis van San Siro en de twee bekende clubs te weten kunt komen. Verder kunt de 24 standbeelden van de beste spelers ooit van AC Milan en FC Inter op ware grootte bekijken. Deze bevinden zich op een speciale plaats in het museum, zodat u deze indruk niet snel zal vergeten.


Een tour door het station Meazza (San Siro Stadium) is ook mogelijk voor bezoekers en voetballiefhebbers die, na het terug zien van de meest opwindende momenten, nog evan de uniekheid van één van de mooiste sportgebouwen in de wereld willen genieten.
Adres: Stadio G. Meazza (San Siro) – Via Piccolomini, 5
Tel: 02 4042432 – 4042251

 


Het koninklijke paleis in Milaan

Photo credits

Palazzo Reale (Royal Palace)

Het Koninklijk Paleis is één van de mooiste architecturen van de 18de eeuw. Het was het huis van de Visconti en van de Sforza families en later resedentie van de spaanse en oosterijkse gouveneurs. Het was de architect Giuseppe Piermarini (dezelfde die La Scala theater ontworp) die het gebouw renoveerde tussen 1771 en 1778, waardoor het nu een neoklassieke uitstraling heeft. Vanaf 1598 was 'the Royal Palace' thuis van het eerste permanente theater in Milaan, totdat het vernietigd werd door een brand in 1776. In 1965 kocht de gemeente van Milaan het paleis om het te gebruiken als kantoor, musea en voor tijdelijke shows en tentoonstellingen.


Adres: Piazza del Duomo, 12
Tel: 02 76316505


De koninklijke Villa, belangrijkste milanese neo-klassieke gebouw

Photo credits

Royal Villa

Een van de meest belangrijke Milaanese Neoclasisisme gebouwen, de Royal Villa werd gebouwd in 1790 door Leopoldo Pollak. Het was de woonplaats van Napoleon en Josephine en ook van Eugene Beauharais en de Generaal Radetzky. Het gebouw is versierd door pilasters en kolums en omringt door een Engels gestijlde tuin. De binnenkant is gedecoreerd met kroonluchters, beeldhouwwerken, fresco's en andere typisch Lombardijese neoclassisisme decoratie.


Adres: Via Palestro, 16
Tel: 02 76002819


De Ambrosische Kunstgalerij; het oudste museum in Milaan

Photo credits


De Ambrosische Kunstgalerij

Geopend in 1618 en is het oudste museum in Milaan. Het bevat belangrijke werken als Raffaello’s cartoon voor “School of Athens” fresco; Caravaggio’s “Basket of fruit”; Botticelli’s “Madonna con Bambino e tre angeli ”.


Adres: Piazza Pio XI, 2
Tel: 02 806921
Web: www.ambrosiana.it (Italiaans)


Het museum van kunst en wetenschap in Milaan, Gottfried Matthaes Foundation

Museo d'Arte e Scienza

Het Museum van Kunst en Wetenschap – Gottfried Matthaes Fundation – representeert een belangrijk represents an important herkenningspunt voor kunstverzamelaars aangezien het het belangrijkste Europees centrum is voor het checken van de echtheid van antieke spullen.
Het museum heeft verschillende belangrijke secties om te bezoeken, waaronder de permanente tentoonstellingen van Leonardo da Vinci's werken. Hier vindt u ook een wetenschappelijke laboratorium, geopend voor publiek, die gebruikt voor het wetenschappelijke dateren van hout en certificatie, en de Afrikaanse en Buddhistische kunstsecties, een permanente tentoonstelling genaamd "Leven en Kunst in Zwart Afrika" met meer dan 350 objecten verdeeld over vijf verschillende kamers.
Het gebouw maakt ook deel uit van het Sforza Kasteels ondergrondse passage.


Adres: Via Quintino Sella, 4
Tel: 02 72023156

 


Het Naval Museum

Het heeft navigatie instrumenten en sommige modelen van schepen, verlichting modellen en sommige overblijfselen. Het meesterwerk is de “Red Tent” gebruikt door General Nobile in zijn expeditie naar de noordpool.


Adres: Via San Vittore, 21
Tel: 02 48555455


Het Kathedraal Museum

Het bevat verschillende stukken verwant met de constructie van de Kathedraal zoals design, beeldhouwwerk, versieringen en decoraties zoals de gals in lood ramen.
Met het het ticket van het museum is het mogelijk om de Duomo te beklimmen.


Adres: Piazza Duomo, 14
Tel: 02 860358
Web: www.duomomilano.it


Het Municipal Natural History Museum

Gevestigd in de publieke tuin, is het het oudste municipal museum in Milaan. Er is een groot aantal insecten, mineralen, vogels en fossielen die bijdragen aan een geweldige geologische, paleontolgische en petrografiesche creatie en mineraalse gedeeltes.


Adres: Corso Venezia, 55
Tel: 02 88463280


Het Cinema Museum en de Italiaanse Motion-picture Film Bibliotheek

Hier wordt de periode voor de ontdekking van de motion picture en de oorsprong en ontwikkeling van de cinema geillustreerd.


Adres: Palazzo Dugnani – Via Manin, 2/B
Tel: 02 6554977


The Botanical Gardens

Dit museum was opgericht door Maria Teresia van oostenrijk in 1777, en het bevat oude bomen zoals een paar van Gingko Bilboa een enorme Junglans, een Lime dat is een groene schaaf-boom Firmiana en de mooie Pterocarya Fraxinifolia.

Bezoek op afspraak


Adres: Via Brera, 28.


The Triennal of Milan

Adres: Viale Alemagna, 6
Tel: 02 724341
Web: www.triennale.itLijst van Musea


ARCHEOLOGIE

Municipal Collections of Archaeology and Numismatics - Egyptian and Prehistorical Section

Milano – Castello Sforzesco, p.zza Castello
Tel: 02 8053972
www.milanocastello.it


ARCHEOLOGIE

Museum of Archeology

Milano – c.so Magenta, 15
Tel: 02 86450011–8053972

 

KUNST

Diocesan Museum

Milano – Chiostri di Sant'Eustorgio, c.so di Porta Ticinese, 95
Tel: 02 89404728–89404714 www.museodiocesano.it


KUNST

F. Messina Museum and Study

Milano – via S. Sisto, 4
Tel: 02 86453005


KUNST

L. Minguzzi Museum

Milano – via Palermo, 11
Tel: 02/8051460–8690180


KUNST

Leonardo's Laatste Avondmaal

Milano – p.zza Santa Maria delle Grazie, 2
Tel: 02/89421146


KUNST

Municipal Art Collections: Gallery of Modern Art

Milano – Villa Reale, via Palestro, 16
Tel: 02 76002819


KUNST

Municipal Collections of Antique Art

Milano – Castello Sforzesco, p.zza Castello
Tel: 02 6208394-86463054


KUNST

Municipal Collections of Applied Art and Prints - Museum of Musical Instruments

Milano – Castello Sforzesco
Tel: 02 860160


KUNST

CIMAC (Municipal Museum of Contemporary Art)

Milano – Palazzo Reale, p.zza Duomo, 12
Tel: 02/62083219


KUNST

Museum of the Basilica of Santa Maria della Passione

Milano – via Conservatorio, 16
Tel: 02 76021370


KUNST

Museum of the Permanente

Milano – via Turati, 34
Tel: 02 6551445–6599803


KUNST

PAC (Padiglione arte contemporanea)

Milano – via Palestro 14
Tel: 02 76009085


KUNST

P. Pini Art Museum

Milano – ex Ospedale psichiatrico "P. Pini", via Ippocrate, 45
Tel: 02 66212325


KUNST

The Ambrosian Gallery

Milano – p.zza Pio XI, 2
Tel: 02 806921
www.ambrosiana.it


KUNST

The Bagatti Valsecchi Foundation Museum

Milano – via Santo Spirito, 10
Tel: 02 76006132
www.museobagattivalsecchi.orgKUNST

The Brera Gallery

Milano – via Brera, 28
Tel: 02 722631
www.brera.beniculturali.it


KUNST

The Cathedral Treasury

Milano – Duomo, p.zza Duomo
Tel: 02 86463456 (Vestry)


KUNST

The Contemporary Religious Art Gallery

Milano – V. Terruggia, 14
Tel: 02/6470066 (Office)


KUNST

The Milan Cathedral Museum

Milano – Palazzo Reale, p.zza Duomo, 14
Tel: 02/860358
www.internetlandia.com/duomo


KUNST

Het Museum van Milaan

Milano – Palazzo Morando, via Sant'Andrea, 6
Tel: 02 76006245
www.museidelcentro.mi.it


KUNST

The Poldi Pezzoli Museum

Milano – via Manzoni, 12
Tel: 02 794889
www.museopoldipezzoli.it


KUNST EN ARCHEOLOGIE

Museum of the Basilica of St. Ambrose

Milano v p.zza Sant'Ambrogio, 15 – via Lanzone, 30/a (accesso ai disabili)
Tel: 02 86450895


ANTHROPOLOGIE

Museum of Peoples and Cultures

Milano – via Mosè Bianchi, 94
Tel: 02 438201NATUUR GESCHIEDENIS

Municipal Museum of Natural History

Milano – c.so Venezia, 55
Tel: 02 88463280 (Museum) 88463289–93 (Booking)


GESPECIALISEERD MUSEUM

E. Treccani Museum

Milano – via Carlo Porta, 5
Tel: 02 6572627


GESPECIALISEERD MUSEUM

Educational Maritime Museum

Milano – via S. Vittore, 21
Tel: 02 4815551


GESPECIALISEERD MUSEUM

G. Lorenzi Collection

Milano – via Montenapoleone, 18
Tel: 02 76022848


GESPECIALISEERD MUSEUM

La Scala Theatre Museum

Milano – Palazzo Busca, C.so Magenta, 71
Tel: 02 8053418
www.teatroallascala.org


GESPECIALISEERD MUSEUM

Museum of the Pusterla di Sant'Ambrogio

Milano – via Carducci, 41
Tel: 02 8053505


GESPECIALISEERD MUSEUM

The Art Collector Museum

Milano – via Q. Sella, 4
Tel: 02 72022488


GESPECIALISEERD MUSEUM

The Italian Design Permanent Collection ('45 - '90)

Milano – via Durando, 38
Tel: 02 724341 (Triennial)


GESPECIALISEERD MUSEUM

The Movies Museum

Milano – Palazzo Dugnani, via Manin, 2/b
Tel: 02 6554977
www.cinetecamilano.it


GESPECIALISEERD MUSEUM

The Perfume Museum

Milano – l.go Vulci, 3
Tel: 02 3495161


GESPECIALISEERD MUSEUM

The Toy and Child Museum

Milano – via Pitteri, 56
Tel: 02 26411585 (Museum)


GESPECIALISEERD MUSEUM

The Zucchi Collection and Museum

Milano – via Ugo Foscolo, 4
Tel: 02 902551 (Telephone exchange) 90255230 (Museum)


GESCHIEDENIS

Museum of Contemporary History

Milano – via Sant'Andrea, 6
Tel: 02 88464170 (Museum of the Risorgimento)


GESCHIEDENIS

Museum of the Risorgimento

Milano – Palazzo de Marchi, via Borgonuovo, 23
Tel: 02 88464170


WETENSCHAP EN TECHNOLOGIE

Leonardo da Vinci National Museum of Science and Technology

Milano – via S. Vittore, 21
Tel: 02 485551

This Page Is Valid HTML 1.0 Transitional! This document validates as CSS!
© Copyright: About Milan www.aboutmilan.com
Webdesign and SEO by Web Marketing Team - P.I 05622420486