www.aboutmilan.com - Home | Contact | Sitemap 

Zoek hotels in Milaan

Hotel ico
Waar
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Beste Prijs Garantie!

RhÄtische spoorweg in de Albula Bernina


Bezoek Lombardije, de Rhatische spoorweg in de Albula/Bernina

Photo credits

Het UNESCO-Werelderfgoedlijst-commitee heeft ingestemd met het Zwitsers-Italiaanse kandidaatschap voor een werelderfgoedstatus in Quebec, Canada, op 7 juli 2008. De Rhätische spoorweg in Albula/Bernina verbindt Zwitserland met Italië en is de derde spoorweg die op de UNESCO wereldefgoedlijst geplaatst is. De andere twee zijn de "Semmeringbahn" in Oostrijk en de treinen in India.


De Albula spoorweg is erkend als een meesterwerk van ingeneurs. De Bernina spoorweg werd onmiddelijk na de bouw als model gebruikt voor vele andere projecten in de Alpen en is erkend als standaard voor verschillende spoorwegen die later gebouwd werden, door de manier waarop de Rhätische spoorweg het prachtige lanschap heeft kunnen combineren met de krachtige technologie. Vandaag de dag heeft het een unieke positie in wereld: het is de hoogste transalpine-spoorweg in Europa en één van de steilste spoorwegen in de wereld.


Al tijdens de constructie werd er geprobeerd zo veel mogelijk van de prachtige omgeving te kunnen laten zien. Vanuit de trein is niet alleen een wijde reeks aan verschillende en spectaculaire natuurlijke verschijningen te zien, maar ook rijke culturele landschappen en belangrijke monumenten. Deze keuze werd gemotiveerd door de wens om de route vooral voor tourisme aantrekkelijk te maken, om zo de attractie van het landschap te benadrukken. De culturele kenmerken van het verleden en het heden zijn zo gelinkt aan het natuurlijke landschap van de Alpen en zijn spectaculaire schoonheid.


Het onverstoorde dorpje Bergün ligt aan de voet van de Albula Pass bij de gateway naar Engadin in het centrum van Graubünden.


De eerste Heidi film is gefilmd in het nabij gelegen dorpje Latsch. Er zijn vele wandelroutes en -sporen zoals het populaire Heidi-spoor of de ontdekingsroute over de geschiedenis van de spoorweg.


In de zomer kunnen sportfans met de scooter van Preda naar Bergün afdalen. Voor fietsers en mountainbikers is er, met het voor de deur gelegen Albula, Flüela, Julier, Bernina en Maloja, meer dan genoeg aan uitdagingen.


In winter, is Bergün een populaire bestemming voor liefhebbers van het sleeën:

Bezoek Lombardije en de Albula Bernina-lijn

Photo credits

Bergün heeft ook een traditioneel skigebied. Twee stoeltjesliften en een ankerlift nemen de skieers en snowboaders mee naar Darlux wat op 2552 meter ligt. Sneeuwschoenlopers kunnen hier ook terecht - er zijn plaatsen voor beginners vlakbij het dorpje. Plekken om te langaufen, winterwandelingen te maken, een curling standplaatsen en een ijsbaan beloven allemaal veel wintersport plezier.


Graubünden is het grootste vakantiegebied van Zwitserland: hiking, mountainbiking, wellness, Spoorweg-reizen en culturele ervaringen in de wereld van de Capricorns. De Canton Graubünden heeft ongeveer 187,800 inwoners (Zwitzerland ongeveer 7.3 Miljoen.). Met 7,106 km² is het de grootste canton van Zwitserland en met zijn 26 inwoners/km² is het ook de dun bevolkste.
Slechts éénderde wordt gezien als productief land. Ongeveer 20% van het totale gebied bestaat uit bos. De canton bestaat vooral uit bergen, bestaande uit de hooglanden van de Rijn en de Inn rivierdalen. Veel van de landschappelijke gebieden zijn onderdeel van het Zwitserse Nationale Park of het Ela Nature Park.


Er zijn veel significante verhogingen in de Grison Alpen, bijvoorbeeld de T?di op 3.614 m en de hoogste piek Piz Bernina op 4049 m. Op vele delen van de berg zijn ook gletsjers te vinden, zoals bij de Adula, de Albula, de Silvretta, de Bernina, de Bregaglia en de R?tikon. De bergketens in het centrale gebied zijn zeer diep, sommige worden beschouwd als de diepste dalen in Europa.Our suggestion

Gidstour in Milaan: Bernina Express Rail Tour naar de Zwitserse AlpenBernina Express Rail Tour naar de Zwitserse Alpen

Een orginele en facinerende manier om van Milaan naar St. Moritz te reizen, terwijl u geniet van het onvergetelijke landschap van de Zwitserse Alpen. De Bernina Express reist door een landschap van gletsjers en steenvelden. Langs deze route passeert u wilde ravijnen, zwevende bruggen, fascinerende lustunnels en witte gletsjers, die dichtbij genoeg zijn om ze aan te kunnen raken.

 

Book your guided visit to Milan!Duur: 12,5 uur
Prijs: Vanaf €120.00 per persoon

 

This Page Is Valid XHTML 1.1 This document validates as CSS!
© Copyright: About Milan www.aboutmilan.com
Webdesign and SEO by Web Marketing Team - P.I 05622420486