www.aboutmilan.com - Home | Contact | Sitemap 

Zoek hotels in Milaan

Hotel ico
Waar
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Beste Prijs Garantie!

EVENEMENTEN IN MILAAN


Festival van Sant’Ambrogio

Een keer per jaar, op 7 december, viert Milaan hun heilige Saint Ambrose (Sant’Ambrogio) met een jaarmarkt genaamd: "O bei O bei". Dit festival vind plaats op straat in de buurt rond de Basilica van Sant'Ambrogio in het centrum van Milaan. Op deze dag is het hele gebied vol met kraampjes waar u antiek meubilair kan vinden en handwerken, maar er zijn ook lekkernijen. In feite vind u er kaas, snoep en de officiele wijn van de dag, de vin brulé, met geroosterde kastanjes, dat is wat u op moet warmer op een koude dag. Het festival begint twee dagen ervoor en eindigd met de jaarmarkt op 7 december. Het festival overlapot de opening van het opera seizoen in het Scala.


Ambrosiano carnaval in Milaan

Photo credits

Het Ambrosiano carnaval en de typische kostuums

Wanneer overal in Italie het carnaval eindigd, begint het carnaval in Milaan.
De Meneghino, het kostuum van Milaan, bestaat uit tricorno, een hoed met drie randen, een pruik met een vlecht, een lange mantel die rood en bruin is, een groene broek tot de knieen en gestreepte sokken in rood en wit. Onder de mantel wordt een geel shirt gedragen en een bandana rond de nek. De schoenen zijn bruin, gevormd in een boog met een gesp. Ook wordt er een roze paraplu vastgehouden.

Festivals

Er zijn een paar festivals die elk jaar plaatsvinden en het houdt de stad en mensen samen:

De drie Magi parade in de epiphany dag

Photo credits

Corteo dei Re Magi

Dit festival vind plaats op 6 januari, de Goddelijke openbaring dag en herdenkt de aankomst van de wijzen. Er is een religieuze stoet waarbij drie persoonen de rol van de wijzen op zich nemen en alle mensen van Piazza Duomo naar de Sant’Eustorgio Kerk leiden. Op die plaats geven de wijzen cadeautjes aan de arme kinderen. Uiteindelijk geven ze hun kroon aan de priester en de religieuze stoet eindigd.

Het tredesin de mars festival

Tredesin de mars

Om het begin van het mooie seizoen te vieren op 13 maart; maar het is ook een dag van Milaans religieuze bekering tot het Katholiekisme. De legende gaat over Saint Barnaba die op 13 maart 1951 aan kwam in Milaan. Toen hij de stad binnenkwam zou hij een offer moeten doen voor de heidense goden, maar hij nam zijn kruis en trok ter plaatse 13 tekens. (Tegenwoordig zijn deze 13 tekens op de vloer van de Santa Maria del Paradiso kerk). Op dat moment vielen alle heidense tempels neer terwijl vele bloemen tot bloei kwamen op deze mooie lentedag. Daarna ging Saint Barnaba de stad in en vierde voor het eerst de mis. Het volgende jaar ging Saint Barnaba weg uit Milaan, maar hij liet een van de meest beroemde rituelen achter: de Tredesin de Mars. Op die dag is er een markt met snoep en bloemen tussen Porta Romana en Porta Vigentina, en een kleine Godsdienstige stoet naar de Santa Maria del Paradiso kerk. Dit slechts een legende, omdat het historische bewezen is dat Saint Barnaba nooit in Milaan is geweest.


De bloemenmarkt

Dat is op de laatste dag van april en het duurt een dag. Alle bloemisten stellen hun mooi bloemen creaties op langs Naviglio Grande, eenmaal lijken de straten kleurrijke tuinen en de beste creaties ontvangen een prijs.

Zomer in Milaan, evenementen en concerten

De Milanese zomer

Milaan is één van de meest levendige steden van Italië, een stad vol mensen van alle leeftijden, die voor verschillende redenen soms thuis blijven tijdens de zomer. Hierdoor worden elk jaar verschillende evenementen georganiseerd tijdens de warme zomernachten van Milaan en haar omgeving. Deze evenementen, zoals concerten, culturele evenementen, bioscoop- en theaterreviews, kunsttentoonstellingen en nog veel meer, trekken vaak veel mensen; Italianen maar ook toeristen die tijdens die periode in Milaan zijn.

Milano Film Festival

Film Festival in Milaan

Het Milano Film Festival is de belangrijkste tentoonstelling voor onbewerkte en korte films. Bovendien is het één van de populairste filmevenementen van Italië, bekend op zowel nationaal als internationaal niveau, waar films van verschillende landen tegen elkaar strijden. Creaties van de regiseurs van het Milano Film Festival zijn niet verdeeld in verschillende categorieën, zoals normaal gesproken gebeurd, en houden zich niet aan de regels van de normale filmmarkt. Het festival laat regiseurs hun werk zien en geeft ze de mogelijkheid voor direct contact met het publiek, dat aanwezig is bij de screening van de films. Ook kunnen zij deelnemen aan de workshops en meetings. Het Milano Film Festival wordt elk jaar in september gehouden samen met andere initiatieven zoals het "Festivalino" (toegewijd aan jonge mensen) het "Muziek Film Festival".smau - salone macchine automazione ufficio

SMAU (Salone Macchine Automazione Ufficio)

Smau (Salone Macchine Automazione Ufficio) is de "Information and Communication Technology International trade fair", die elk jaar de meeste innovatieve ontwikkelingen in de technologie naar de beurs van Milaan brengt.
Dit evenement is een showcase dat de vooruitgang van de Italiaanse technologie laat zien. Smau is al 40 jaar lang een plek waar elk jaar alle sector's experten, industrieën, firma's etc. bij elkaar komen om met andere de nieuwste en belangrijkste innovaties op technologisch gebied te bespreken.
Plaats: Fieramilanocity

This Page Is Valid HTML 1.0 Transitional! This document validates as CSS!
© Copyright: About Milan www.aboutmilan.com
Webdesign and SEO by Web Marketing Team - P.I 05622420486