www.aboutmilan.com - Home | Contact | Sitemap 

Zoek hotels in Milaan

Hotel ico
Waar
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Beste Prijs Garantie!

Kerken in milaan


De Kathedraal van Milaan, het symbool van de stad

Photo credits

De Kathedraal

In opdracht van Gian Galeazzo Visconti, begon in 1386 de bouw van de Kathedraal. Het is de op twee na grootste kerk ter wereld, na de St. Peter in Rome en de Kathedraal van Seville. Het is vooral gemaakt uit marmer, met enorme standbeelden, bogen, pilaren en pinakels. Er zijn ongeveer 3500 standbeelden, inclusief 96 waterspuwers. De hoogste pinakel heeft een hoogte van 108,5 meter, en heeft bovenop het standbeeld van de Maagd Maria, beter gekend als de “Madonnina”, in het goud staan. Binnen in de kerk zijn verschillende kunstwerken te bewonderen: het graf van Gian Giacomo Medici di Marignano, bekend als “Il Medeghino”; de crypte en St. Carlo Borromeo’s standbeeld; de houten koor-stalletjes; de Tivulziano kandelaar; en er zijn ook geschilderde ramen uit de XV eeuw te zien.

Als u een bezoek brengt aan de Kathedraal is het mogelijk om op het dak te komen, waar u een uitzicht over de hele stad heeft. Verder is het mogelijk om de ruïnes van de Doopkapel van San Giovanni alle Fonti te bezoeken (Doopkapel of Sant’Ambrogio).


Santa Maria delle Grazie in Milaan, de kerk waar Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci te bewonderen is

Photo credits

Santa Maria delle Grazie

Deze kerk is gebouwd tussen 1466 en 1490 door Guiniforte Solari en gedeeltelijk gewijzigd door Bramante, die het kerkkoor opnieuw ontwierp, evenals de Tribune, het klooster en de oude Sacristie. In de refter is één van de meest beroemde schilderijen van Leonardo da Vinci te vinden: “Het Laatste avondmaal”. Het werk op de fresco werd begonnen in 1495 en het was af in 1498. Jammer genoeg werd het zicht slechter na 20 jaar en heeft het vier restauratie's moeten ondergaan: in 1908, 1924, 1953 (na de bombardementen van de tweede wereld oorlog) en in 1977. Binnen in de kerk is ook de Crucifixion van Donato Montorfano (1495).


Adres: Piazza Santa Maria delle Grazie, 2

Tel: 02 89421146

Leonardo da Vinci's Laatste Avondmaal (Reserveringen)

Bezoek Leonardo da Vinci's meesterwerk, Het Laatste Avondmaal (Cenacolo Vinciano, in het Italiaans). In de refter van de Kerk van Santa Maria delle Grazie uit de 15de eeuw, bevindt zich Leonardo da Vinci's Laatste Avondmaal, één van de grootste meesterwerken uit de geschiedenis van de kunst.

 

Book your mmuseum ticket to visit the Brera Art Gallery!Prijs: Vanaf €5.48 per persoon

 De Basiliek San Lorenzo Maggiore, voorbeeld van Romaanse en vroege Christelijke architectuur in Milaan

Photo credits

De Basiliek van
San Lorenzo Maggiore

De Basiliek bevindt zich in Corso di Porta Ticinese achter 16 Corintische bogen van een Romeinse Tempel uit de derde eeuw en een bronze kopie van het standbeeld van de Keizer Constantein. De Basiliek is een goed voorbeeld van de achitectuur van de romeinen en het vroege Christendom. Het is gebouwd aan het einde van de IV eeuw, maar door verschillende oorzaken moest het verschillende keren een renovatie ondergaan in 1911, 1916 en in 1937/38. De dom was later gebouwd in 1619, en de façade is van de XIX eeuw. In de kapellen van Sant’Aquilino, Sant’Ippolito en San Sisto zijn verschillende Christelijke mozaïken en fresco's te vinden.


De kerk van San Maurizio in Milaan

Photo credits

San Maurizio at the Monastero Maggiore

De kerk van San Maurizio was gebouwd in 1503 als een toevoeging aan het oudste Benedictine klooster van Milaan, de “Monastero Maggiore”. Binnen is er een naaf, maar er zijn geen gangpaden. De houten koor-stalletjes zijn nog steeds in een goede staat; de muren zijn versierd met schilderingen uit de XV eeuw; De fundamenteringen en een deel van de twee torens komen uit de Romeinse periode. Het orgel, gemaakt in 1554 door Giacomo Antegnati werkt nog steeds en wordt gebruikt bij seizoensgebonden orgelconcerten. 

De Certosa van Garegnano het Carthusian klooster van Milaan

Photo by Paolo Viviani

De Certosa van Garegnano

De Certosa van Garegnano is een Karthuizer klooster, gesticht in 1349 door de aartsbisschop Giovanni Visconti. Het was herbouwd aan het eind van de XVI en aan het begin van de XVII eeuw door Pellegrino Tibaldi, waardoor slechts nog een klein gedeelte van de oospronkelijke structuur nog te zien is. Vincenzo Seregni heeft het werk aan de binnenkant gedaan, terwijl Daniele Crespi de muren van de naaf versierde met fresco's die verschillende periodes van de geschiedenis van het Kartuizer Bevel en de zijn stichter St. Brunone voorstelt. Aan de rechterkant bevindt zich ook nog een kloostergang, gebouwd aan het eind van de XVI eeuw.


De Basiliek van St. Ambrogio, voorbeeld van Romaanse architectuur in Milaan

Photo credits

De Basiliek van Sant’Ambrogio


De Basiliek van Sant’Ambrogio is een goed voorbeeld van Romaanse architectuur.

Dit is één van de oudste kerken in Milaan en één van meest historische gebouwen uit de middeleeuwen van Lombardije. In 379 werd er aan begonnen en 7 jaar later werd het ingewijd door St. Ambrose, die waarschijnlijk bisschop van Milaan was van 374 tot zijn dood in 397, waarna hij begraven werd naast de lichamen van St. Gervase en St. Protasius in de kerk. In 739 werd het klooster van de Benedictine Monniken naast de kerk gebouwd en in de 9de eeuw werd de eenvoudige rechter bel-toren, ook wel gekend als de bel-toren van de monniken, gebouwd. s.ambrose's icon Het was af in 1889 na het maken van de loggia met drie bogen. Aan het eind van de 15de eeuw, gaf Cardinal Ascanio Sforza de taak voor de constructie van de kloostergangen en de portiek van de refter aan Bramante. In de daaropvolgende eeuwen werden nog andere aanpassingen en veranderingen gemaakt, maar in 1857 gaf de aartshertog Maximilian van Oostenrijk het bevel dat de Barokse toevoegingen verwijderd moesten worden. Het werd gebombardeerd in 1943, waarna het weer herbouwd werd door achitect Ferdinando Reggiori.
In de Basilica vindt u de crypte samen met de overblijfselen van de heilige en de prachtige "Schat van Sant'Ambrogio", wat schilderijen, mozaïk, marmer, kleren en andere waardevolle objecten bevat.
De orginele houten deur met de daarin gecarfte scenes uit het Leven van David en Saul dateren uit de vierde en zevende eeuw; de fragmenten worden bewaard in het museum van Sant’Ambrogio. De apsis is gedecoreerd met een mozaïk dat een zegende Christus voorstelt; de ciborie heeft grote Romeinse Kolommen en een goud altaar, gemaakt door Volvino.
De kerk van Santa Maria bij San Satiro in Milaan

Photo credits

Santa Maria at San Satiro

In Via Torino, niet ver van Piazza Duomo, staat de kerk van Santa Maria bij San Satiro, die gebouwd is in 879 en aangepast werd in de daarop volgende eeuwen, tot de laatste verbouwing in 1476. Aan de façade was begonnen door Amadeo en Bramante maar ook deze werd aangepast in de XIX eeuw. De vloer is ontworpen door Cristoforo Lombardo in de eerste helft van de XVI eeuw; de bel-toren, daarintegen, behoort tot de achitectuur uit de X-XII eeuw.

De Basiliek van Sant'Eustorgio in Milaan

Photo credits

De Basiliek van Sant’Eustorgio

Aan het eind van Corso di Porta Ticinese, op het Sant’Eustorgio plein, staat de gelijknamige kerk, de Basiliek van Sant’Eustorgio, waarschijnlijk gebouwd in de IV eeuw door Bisschop Eustorgio. De kerk is herbouwd in de XII eeuw in Romaanse stijl. Aan de rechterkant is de Kapel van de Magi, met hun relekwieën die gestolen werden door Barbarossa in 1164 en deels teruggebracht werden in 1903.
Naast het Basiliek vindt u het parochie museum, ontwikkeld in de monumentale ruimten van het voormalig Dominicaans klooster, met schilderijen uit de XVI en XVII eeuw, een monumentale sacristie, met de nog originele inrichting, een verzameling van waardevolle relikwieŽn en de prachtige Renaissance Portinari kapel met fresco's van Vincenzo Foppa. Vanaf daar kunt u ook toegang krijgen tot de één van de weinige christelijke begraafplaats in Milaan die open zijn voor bezoekers, met een verzameling van interessante inscripties.

 This Page Is Valid XHTML 1.1 This document validates as CSS!
© Copyright: About Milan www.aboutmilan.com
Webdesign and SEO by Web Marketing Team - P.I 05622420486