www.aboutmilan.com - Home | Contacts

Universele Expositie Milaan 1906


Photo credits

De stad Milaan, host van de volgende Universele Expositie in 2015, doet zo'n groots evenement niet voor de eerste keer. Sterker nog, de stad organiseerde als één van de eerste een evenenement dat erkend werd door het B.I.E., bureau International des Exposition.

De Universele Expositie van Milaan van 1906, ook wel bekend als de "Great Expo of Work", was ontwikkeld met het doel om een grote internationale tentoonstellingen op te zetten toegewijd aan het vervoer om zo de recentelijke spoorweg van Parijs naar Milaan, met het afmaken van de Alpine Tunnel van Sempione, intehuldigen.

Milaan was nationaal en internationaal protagonist van de handelsshowactiviteit, maar om de wereld de groeiende industrie van Milaan te laten zien met de constructie van de Alpen Tunnel van Sempione, een spoorweg van 20 km dat Milaan met andere Europese hoofdsteden verbindt, deed het mee. De expositie heette “Nautical and Overland Trasportation” en werd een groot succes. Het hoste verschillende vertegenwoordigers van agricultuur, wetenschap, genoeg om de eerste Italiaanse Universele Expositie te worden.

 

De Expositie bestond uit 200 stands verdeeld over een oppervlakte van één miljoen m2 (inclusief Sempione Park en D'armi Square) en werd bezocht door circa 10 miljoen bezoekers van over de hele wereld. Zoals ook in Londen en Parijs gebeurde, liet de expositie van Milaan 1906 ook een teken achter middels de constructie van het Civic Aquarium, wat vandaag de dag nog steeds één van de meest vertegenwoordigende gebouwen van de stad is.

De Expositie van Milaan, ratificeerde de economische en sociale wedergeboorte van Milaan.

This Page Is Valid XHTML 1.1 This document validates as CSS!
© Copyright: About Milan
www.aboutmilan.com - info@aboutmilan.com